Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. mars 2014. Referansenummer: 4442

Videresending til Margrethe Sellæg

Hei.Er 63 år og har kols.Fikk det påvist for 8 siden og har trent styrke og kondisjon siden.Styrke 3 ganger i uken og kondisjon 3 ganger ganger over en time .Går til jeg ikke klarer mer .Stopper litt og forsetter.Stort sett motbakke .En roligere tur når jeg har hatt styrketrening.(ca.en time).Her jeg bor er det ikke treningsenter så vekter strikk og benk blir dratt inn i stuen.Trener 12 til 15 gange tre og ca 10 øvelser.Leser her at en skal trene så en klarer bare 6 til 10 rep.Har jeg trennt feil i åtte år?Har fått atrose .Heldigvis kan en trene for det.Nå lurer jeg på .Pilates er det like bra styrketrening ?Har lest det er bedre for leddene.

Les svaret

Vår ekspert, Margrethe Sellæg, fysioterapeut svarer

Besvart 12. mars 2014
Margrethe Sellæg, fysioterapeut

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar