Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. november 2014. Referansenummer: 5902

Hjerte/kar

Hjertebank

Min mor, og mormor, døde henholdsvis 73 og 67 år gamle av umiddelbar, ikke tidligere kjent, hjerteproblematikk. Utover dette er det ingen hjertesykdom i familien. Jeg, mann i midten av 40-årene, har det siste året - 2 til 3 ganger i uken - opplevd at det føles som om hjertet skal hoppe over et slag/bruker veldig lang tid på å komme seg til neste slag. I tillegg merker jeg at hjertet oftere enn tidligere slår "tungt" uten at jeg egentlig har utført noen forutgående aktivitet som skulle ha medført økt hjertefrekvens. Er dette noe å bekymre seg over, eller kun slikt som kommer med alderen?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 19. november 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Enkelte hjertesykdommer kan være arvelige, men om dette gjelder din mor og mormor vet jeg ikke. Jeg synes du beskriver symptomer som bør utredes nærmere. Det er ikke sikkert at symptomene dine er uttrykk for noe alvorlig, men en tur til fastlegen er lurt. Fastlegen kan kartlegge plagene dine nærmere og bestille nødvendig tilleggsundersøkelser. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar