Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 23. november 2014. Referansenummer: 6017

Hjerte/kar

Pacemaker og sikkerhetskontroll på flyplass

Er det farlig å gå gjennom sikkerhetskontroll på en flyplass når man har pacemaker? Se hva VG skriver i dag 23.11.14 http://www.vg.no/nyheter/utenriks/britisk-avis-diana-30-doede-etter-aa-ha-gaatt-gjennom-sikkerhetskontrollen/a/23341500/

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 23. november 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det er generelt sett trygt for pasienter med pacemakere eller hjertestartere å gå gjennom sikkerhetskontrollen på flyplasser. Har du pacemaker/hjertestarter, må du informere personellet om det, og be dem om ikke å bruke den håndholdte metalldetektoren over pacemakeren i lenger tid (mer enn et par sekunder), da den kan påvirke programmeringen. Du bør heller ikke oppholde deg i "passerings-rammen" lenger enn nødvendig, eller lene deg mot den. 

Hva som har skjedd i denne konkrete saken i Russland er umulig å si, og trenger ikke å ha noe med pacemakeren eller sikkerhetskontrollen å gjøre. Undersøkelser vil gi svaret på det. 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar