Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. november 2014. Referansenummer: 5927

Kosthold

Svisker og Marevan

Hei; Jeg er Marevan bruker, og ligger vanligvis stabilt på 2,5 - 3,5 som INR verdi. Ved målingen i dag, hadde jeg en vesentlig høyere verdi. Jeg har spist mye svisker i senere tid, vil dette kunne gi seg utslag i en unormal høy INR verdi?

Les svaret

Vår ekspert, Erik Arnesen, Ernæringsfysiolog svarer

(1)
Besvart 17. november 2014
Erik Arnesen, Ernæringsfysiolog

Hei,

Det er ikke kjent at å spise svisker påvirker INR-verdien når man tar Marevan. Svisker har relativt lite K-vitamin, men det kommer an på hvor mye man spiser. Én sviske har like mye K-vitamin som omtrent en femtedel av en liten brokkolibukett - m.a.o. veldig lite (ca. 6 mikrogram per sviske). Siden svisker er tørkede, er de mer konsentrerte på K-vitamin enn fersk frukt.  

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager.

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelser



Vis alle spørsmål og svar