Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. november 2014. Referansenummer: 5927

Kosthold

Svisker og Marevan

Hei; Jeg er Marevan bruker, og ligger vanligvis stabilt på 2,5 - 3,5 som INR verdi. Ved målingen i dag, hadde jeg en vesentlig høyere verdi. Jeg har spist mye svisker i senere tid, vil dette kunne gi seg utslag i en unormal høy INR verdi?

Les svaret

Vår ekspert, Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring svarer

Besvart 17. november 2014
Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring

Hei,

Det er ikke kjent at å spise svisker påvirker INR-verdien når man tar Marevan. Svisker har relativt lite K-vitamin, men det kommer an på hvor mye man spiser. Én sviske har like mye K-vitamin som omtrent en femtedel av en liten brokkolibukett - m.a.o. veldig lite (ca. 6 mikrogram per sviske). Siden svisker er tørkede, er de mer konsentrerte på K-vitamin enn fersk frukt.  

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar