Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. november 2014. Referansenummer: 5943

Lunge, Fysisk aktivitet

Videresendt til Margrethe Sellæg

Jeg er 63 år gml kvinne, operert for lungekreft i juli. Tidligere frisk, trent og gått mye. Bl.a. spinning et par ganger i uka. Kreften ble oppdaget ved tilfeldig funn, og jeg kom meg fort etter operasjonen. Etter 3-4 uker gikk jeg min 5 km pr dag, men puster og peser litt. Lungelegen mente jeg hadde fått litt kols, men jeg går 1 time i raskt tempo selv om jeg puster og peser litt. Etter 2 mnd var jeg i gang med spinning igjen. Det gikk greit - kommer opp i makspuls, men etterpå! Sliten og "vondt" over lungen. Prøver å variere treningen, men jeg må passe på ikke å ta meg helt ut. Vil gjerne fortsette med spinning, men lurer på om fysioterapeuten har noen synspunktet om trening etter lungeoperasjon?

Les svaret

Vår ekspert, Margrethe Sellæg, fysioterapeut svarer

Besvart 12. november 2014
Margrethe Sellæg, fysioterapeut

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar