Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 14. november 2014. Referansenummer: 5953

Videresendt til Margrethe Sellæg

God morgen! Jeg er en 31 år gammel gutt som plutselig er blitt 50 år gammel mann. Jeg driver med badminton 2 ganger i uke og litt styrketrening og følgende har begynt å skje siste måned som har aldri skjedd før:

* Oppvarmingen gjør meg nesten ikke varm i det hele tatt
* Refleksene, koordinasjon, slagkraft blitt dårligere
* Musklene er litt tunge både når jeg spiller og ellers hjemme
* Skulle løpe med kjæresten min hvem er raskest 50 meter og etter bare 3 sekunder fikk jeg vondt i fremste side av venstre lår
* Lille finger på venstre hånd er blitt 20% nommen siste måned
* Litt vondt under venstre fot når kommer i kontakt med bakken når skal gå
* Tar 5 dager før musklene blir bra igjen etter badminton, før tok det en dag.

Ellers føler jeg meg bra både fysisk og mentalt. Tok blodprøve, den var normal. Eneste grunn eg tror dette skjer er fordi for en måned siden så spilte i jeg i en badminton turnering, spiste dårlig under turneringen og gjorde en dum oppvarming hvor jeg ikke varm trente lårmusklene med sit-ups-steg, resultet var at jeg utmattet veldig musklene mine og det tok 7 dager før musklene ble bra igjen, i disse 7 dagene var det vanskelig å gå opp trappa til og med. Hva tror De?

Les svaret

Vår ekspert, Margrethe Sellæg, fysioterapeut svarer

Besvart 14. november 2014
Margrethe Sellæg, fysioterapeut

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar