Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. november 2014. Referansenummer: 5933

Videresendt til Wasim Zahid

Hei! Var hos lege og tok ultralyd av hjertet pga en bilyd som var oppdaget. Hjertet var ok, men han sa at blodtrykket i lungene var på grensa høyt. Jeg skulle få røntgen om 2-4 mnd. Noe særlig mer enn det sa han ikke. Jeg er en person med ekstrem helseangst, og nå vet jeg virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Jeg sover dårlig, og gråter så fort jeg blir alene. Jeg har googlet mye, og er sikker på at dette er slutten for meg. Jeg har lenge blitt fort andpusten, men har tenkt at dette har med kondisjon og gjøre, samt at jeg er overvektig. Er 169cm og veier 85kg. Jeg har røkt mye i mange år, men gikk i sommer over til e-sigaretter.

-Er det mulighet for å ha på grensa høyt blodtrykk på lungene uten å ha en alvorlig lungesykdom?
-Er det noe jeg kan gjøre selv for å få ned blodtrykket?
-Er e-sigarett ok å bruke om det gjør at man klarer holde seg unna sigaretter?

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese. Mvh (veldig) Bekymret

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 12. november 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar