Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 18. oktober 2014. Referansenummer: 5614

Rettigheter

Barnetillegg

Hei Ekteparet med felles barn under 18 år .mann hjerte operet fikk nyllig uførepensjonen etter en lang strid.Ekteffellen i arbeid.uførepensjonen ble utbetalt uten barnetillegget. Han fikk beskjed om å søke om dette.Er det slik det fungerer eller er dette et unntak. På forhånd takk

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 05. november 2014
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Dere kan ikke legge til grunn at Nav uten videre tar stilling til om det skal innvilges barnetillegg. Nav vil ha behov for en del opplysninger når de skal vurdere om vilkårene er oppfylt. Særlig gjelder dette inntektsopplysninger. Dere bør derfor selv ta kontakt med Nav.

 

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar