Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 17. oktober 2014. Referansenummer: 5613

Kosthold

Bruk av omega-3 sammen med Albyl og Marevan

Kjenner man til om det er negativt å benytte et "nytt" omega 3 preparat som går under betegnelsen Calanus olje når jeg går på både albyl og marevan?

Les svaret

Vår ekspert, Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring svarer

Besvart 18. oktober 2014
Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring

Hei. Samspillet mellom dette preparatet og Marevan eller Albyl-E har så vidt jeg vet ikke vært undersøkt. Samtidig bruk av fiskeolje og Marevan kan øke blødningstendensen. Det samme gjelder Albyl-E. En døgndose på 1 gram omega-3-fettsyrer har kanskje ikke en slik effekt, men det er vanskelig å forutsi.

Produsenten skriver selv: "Personer som tar blod-fortynnende medisiner bør kun bruke Calanus Oil etter samråd med sin lege." 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar