Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. oktober 2014. Referansenummer: 5547

Lunge

Er det alltid feber ved lungebetennelse?

Kan man ha lungebetennelse uten å ha feber? Føler meg slapp, frossen og kortpustet . Har lungefibrose, så lungene tar opp lite oksygen.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 30. oktober 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Lungebetennelse vil vanligvis gi feber, men ikke alltid. Eventuelt kan feberen være ganske lav. Det kan avhenge av hvilken bakterie som ligger bak. Hvis man likevel føler seg syk, kan det være grunn til å oppsøke lege for lytte på lungene, få målt CRP i blod, eventuelt senkning (SR) og hvite blodlegemer for å vurdere om det er infeksjon på gang. Noen ganger kan det også være nødvendig å ta et røntgenbilde.

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar