Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 2. oktober 2014. Referansenummer: 5506

Lunge

Fotpleie og astma

Hei, jeg har astma. Jobber bl.a som fotpleier. Har nettopp fått vite at støvet som blir når man pusser føtter med fotsopp og neglesopp ikke er bra for lungene. Bruker munnbind. Hva sier eksperten? Skal jeg fortsette med fotpleiejobben?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 02. oktober 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Det virker jo som om du beskytter deg godt når du bruker munnbind. Det skal nok mye til at du da inhalerer støv i en grad som er skadelig for lungene. Hvis du ikke merker en forverring av din astma når du holder på, er nok ikke dette noe som betyr noe vesentlig for din astma.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar