Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 26. oktober 2014. Referansenummer: 5721

Hjerte/kar, Fysisk aktivitet

Hjerterehabilitering fase 2a

Hei, spørsmålet mitt gjelder rehabilitering i tidlig fase etter bypassoperasjon på et rehabiliteringssted. Hvilke rehabiliteringssteder i Norge gir tilbud for nyopererte /hotell+ rehabilitering/ med start i uke 2 etter operasjonen? Pasienten er bosatt i Oslo. Håper på et raskt svar!

Les svaret

Vår ekspert, Margrethe Sellæg, fysioterapeut svarer

Besvart 03. november 2014
Margrethe Sellæg, fysioterapeut

Hei, og takk for spørsmålet.

Rehabilitering av hjertepasienter deles gjerne inn i flere faser, og fasen som du beskriver omtales som hjerterehabilitering fase 2a. Siden pasienten er bosatt i Oslo velger jeg å begrense svaret til å omfatte mulige rehabiliteringsinstitusjoner som har dette tilbudet i helseregion sør - øst. I inneværende år har følgende rehabiliteringsinstitusjoner døgnbasert hjerterehabilitering fase 2a: Grande Rehabiliteringssenter (Nes på Hedmarken), Skogli Helse- og Rehabiliteringssenter (Lillehammer), Ringen Rehabiliteringssenter (Moelv) og muligens Landaasen Rehabiliteringssenter (Landåsbygda).

Håper dette kan være til hjelp.

Vennlig hilsen Margrethe Sellæg

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar