Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. oktober 2014. Referansenummer: 5622

Lunge

Sykdomssammenhenger?

Hei. Man har hatt kols, pollen- og matallergi i mange år. Det dukket opp epilepsi for ca 5 år siden bruker Trileptal 300 mg dagen. Er det noe sammenheng mellom alle disse sykdommene, og kan disse påvirkes av hverandre. På forhånd takk!

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 03. november 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Det er ikke noen direkte sammenheng mellom allergi og kols. Men det hender at astma har vært forløperen til kols, og man kan i noen tilfeller finne ut at det har vært både astma og allergi fra tidlig alder. Epilepsi er også en selvstendig diagnose og har nok ikke noe å gjøre med de øvrige tilstandene. Trileptal kan ha bivirkninger, men jeg har ikke funnet noe som peker på at denne medisinen skal gi opphav til vanlig allergi eller kols. Allegisk reaksjon på medikamentet kan imidlertid ses. En sjelden gang kan det opptre astmasymptomer.

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar