Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 23. oktober 2014. Referansenummer: 5673

Hjerte/kar

Videresendt til Wasim Zahid

Hei, jeg er ei dame på 38år som har hatt noen ubehagelige opplevelser ved anstrengelse. For 3 år siden hadde jeg flere episoder hvor jeg nesten besvimte ved anstrengelse, og jeg var derfor på arbeidsEKG. Denne viste ikke noe spesielt, og jeg fikk beskjed om at alt var i orden. Etter dette har jeg fortsatt å trene med moderat anstrengelse, og det har gått fint frem til for 2 uker siden. Da kjente jeg plutselig noen voldsomme dunk i brystet når jeg gikk oppoverbakke, etterfulgt av et "sug" i brystet. Dette gjentok seg noen dager etterpå da jeg gikk tur også. Jeg ble veldig redd, og fikk time hos fastlege. Hvile EKG var helt fint. Jeg har alltid vært slank, grei fysisk form, røyker ikke, drikker ikke. Har mye hjertesykdom på farssiden, og har selv hatt alvorlig svangerskapsforgiftning . Burde jeg utredes nærmere?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 23. oktober 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar