Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 18. september 2014. Referansenummer: 5379

Lunge

Begynnende kols og pust

Hva kan man gjøre for og få bedre pust,når man har begynnende kols ?

Les svaret

Vår ekspert, Inger Elling, sykepleier svarer

Besvart 25. september 2014
Inger Elling, sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen din. Det viktigste du kan gjøre selv, er å slutte å røyke hvis du gjør det. Det finnes også medisiner som utvider bronkiene slik at det blir lettere å puste.Mange tror at det er farlig å trene når man har dårlig pust, men jevnlig trening gir bedre funksjonsevne og livskvalitet hos personer med kols, uansett alder og sykdomsgrad. Kanskje vil du ha nytte av et rehabiliteringopphold ? Der vil du vil få råd og veiledning om hvordan du skal leve best mulig med kols.Ta kontakt med fastlegen din.Lykke til!

Hilsen Inger Elling

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar