Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. september 2014. Referansenummer: 5434

Lunge

Fysioterapi ved lungefibrose

Jeg har diagnosen lungefibrose. Jeg sliter med stivhet, tung pust og hoster ved den minste anstrengelse. 10 mg kortison daglig. Går til fysioterapi 2 ganger pr. uke. Får massasje for å dempe stivheten. Varme og tns behandling, samt trening etterpå . Dagen etter behandling hoster jeg enda mer, er det normalt? Skulle gjerne vært en mnd på Glittreklinikken, er det noe for denne sykdommen? Og evt, hvor lenge må jeg vente? På forhånd takk for svar.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 02. oktober 2014
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Hoste er svært vanlig ved lungefibrose. At den forverres etter en behandling er nok avhengig av hva behandlingen i praksis går ut på. Det er mulig at den påfører en strekning av strukturer i brystvegg og på lunger, og at dette kan forsterke hosten forbigående. Glittreklinikken er LHL sitt spesialsykehus for rehabilitering og behandlingav pasienter med lungesykdom. De har også inntak av personer med lungefibrose, og da gis det opplæring og trening mm. Det kan være nyttig fo de fleste med kroniske lungesykdommer. Fastlegen din kan søke om et opphold og sender søknad direkte til klinikken. Ventetiden varierer noe, og jeg vil anbefale deg å ta kontakt direkte med Glittreklinikken for å høre nærmere om dette.

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar