Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. september 2014. Referansenummer: 5385

Hjerte/kar

Hjerteinfarkt og smerter under beina

Hei. Jeg er en kvinne på 46 år, som nylig har hatt et hjerteinfarkt. Måneder før infarktet fikk jeg smerter under beina. Spurte min lege om det hadde noen sammenheng med stikking som jeg hadde , og har enda, i brystet. Han kunne ikke gi noen forklaring på dette. Nå viser det seg at min venninne har akkurat samme problemet, og har også hatt det en lengre periode. For to dager siden fikk hun påvist feil med hjertet. Hjertestans på natta, og skal nå utredes videre. Det er fryktelig vondt å sette beina i golvet på morgenen, og ta de første stegene. Likedan når man sitter stille ei stund, og skal reise seg igjen. Har dette noen sammenheng ? Vi er begge to aktive, ikke overvektige kvinner.

Les svaret

Vår ekspert, Ellen Hilde Julsrud, lege svarer

Besvart 26. september 2014
Ellen Hilde Julsrud, lege

Hei og takk for spørsmål.

Smertene du beskriver i beina/føttene er ikke typisk ledsagende symptomer i forbindelse med hjertesykdom eller hjerteinfarkt. Ut fra det lille jeg vet om dine symptomer og sykehistorie er det vanskelig å foreslå alternative forklaringer. Dersom symptomene vedvarer eller øker vil jeg anbefale at du får en ny sjekk hos legen din.

Lykke til og god bedring etter hjerteinfarktet!

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar