Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 2. september 2014. Referansenummer: 5162

Rettigheter

Reiseforsikring

Hei. Vi lurer på å ta en ferietur til Kreta eller Kanariøyene, i den forbindelse kikket vi på vår reiseforsikring i Gjensidige og den sier at tilfeller knyttet til kjent sykdom ikke dekkes. Jeg har hjertesvikt og ICD. hva er eventuelt konsekvensen hvis jeg skulle bli akutt hjertesyk eller i verste fall dø på en slik tur, må familien da dekke hele sykehus regningen og eventuelt hjemsending i ambulansefly eller kiste.

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 05. november 2014
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Det er slik at mange reiseforsikringer har begensninger i hva de dekker. En slik begrensning er knyttet til eksisterende sykdom. Mener selskapet at det på grunn av eksistrende sykdom er forhøyet risiko for tilbakefall at skal inntre under reisen, vil de normalt dekke utgiftene som mått oppstå. Reiser man innefor EU/EØS- området har man en grunndekning gjennom det europeiske helsetrygdkortet som fås hos Helfo. I andre deler av verden er reiseforsikring eneste måten man kan få dekket sine utgifter på.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar