Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 30. september 2014. Referansenummer: 5493

Rettigheter

Uføretrygd

Er i ferd med å søke uførepensjon. ( des 2014 ) Min lege mener 100 % , jeg håper på å kunne jobbe ihvertfall 25 %. Er det noen økonomisk forskjell? På forhånd takk for svar.

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 05. november 2014
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Uføretrygd og arbeidsinntekt vil i de aller felste tilfeller være høyere enn kun uføretrygd.    75 % uføretrygd + 25 % arbeidsinntekt, vil være høyere enn 100 % uførerygd. I regnestykket må du også ta med at både ved 75 % uføregrad og 100 % uføregrad har du rett til en friinntekt. Den er i 2015 på 60 000 kroner for de som har trygd i dag og på 0,4 G (35 348) for de som får innvilget uføretrygd neste år.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar