Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. april 2015. Referansenummer: 7422

Hjerte/kar

Hjertesvikt etter cellegift

Fikk medikamentindusert hjertesvikt etter behandling med Herceptin/tratztutzumab. Alvorlig svikt med en EF på 25% ? Nå har svikten gått noe tilbake, jeg får 2x 5mg Ramipiril og 20mg Furix x 1 Til tross for medisineringen puster jeg kort og tungt, selv ved fint lite anstrengelse. Er det andre undersøkelsesmetoder som burde ha vært forsøkt for å se ting fra en annen vinkel? Redd legene overser noe og lar meg gå på disse medisinene hvor lenge som helst.....

Les svaret

LHL svarer

Besvart 04. mai 2015
LHL

Hei

Hjertesvikt etter cellegift er dessverre en kjent komplikasjon som kan forekomme hos enkelte pasienter. Behandlingen er som ved hjertesvikt ellers, og baserer seg på ACE-hemmer (feks Ramipril), vanndrivende (feks Furix) og gjerne en betablokker i tillegg. Utviklingen følges med legeundersøkelse og evt ekkokardiografi. Du bør følges ved en hjertepoliklinikk på et sykehus og det kan hende at medisineringen din bør revurderes. Det finnes flere medikamenter som kan brukes. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar