Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. april 2015. Referansenummer: 7509

Hjertet løper løpsk

Hei. Jeg har i lengre tid hatt ujevn hjerterytme. Det virker sånn at hjertet løper løpsk, på en måte. Det sier Br-r-r-r-r i 2-4 sekunders varighet nå og da i løpet av dagen, uavhengig av hva jeg gjør. Kanskje det merkes best når jeg er rolig. Jeg er 66 år, pensjonist, er 162 cm høy, veier 61 kg. Fysisk aktiv, spiser sunt, røyker ikke.

Les svaret

LHL svarer

Besvart 10. mai 2015
LHL

Hei

Det høres ut som at du innimellom han er hjerterytmeforstyrrelse, såkalt arytmi. Det finnes mange ulike typer arytmier. For at man skal kunne si noe om hvilken type du har, må man få tatt et EKG (hjertediagram) mens du har et slikt løp. Siden løpene hos deg kun varer i noen få sekunder sier det seg selv at det er umulig å komme til lege for å få tatt et EKG. En løsning kan være å gå med spesiell båndspiller i et eller flere døgn som registrerer hjerterytmen. Da er sjansen større for å fange opp en slik arytmi. Kun når den er fanget på et EKG kan legen si noe mer om hva slags type det er og hva slags behandling du skal ha. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar