Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 21. april 2015. Referansenummer: 7516

Høyt kolesterol hos barn

Barn med høyt kolesterol Sønnen min på 12 år har høyt kolesterol, 6,2. Dette er nok arvet fra farssiden, faren hans har også høyt kolesterol. Gutten er ellers sunn, frisk, aktiv og slank, og spiser rimelig sunt. Legen mener vi ikke bør tenke på dette før han blir voksen. Hva mener dere? Hvilke råd vil dere gi oss?

Les svaret

LHL svarer

Besvart 10. mai 2015
LHL

Hei

Det finnes enkelte arvelige sykdommer som kan gi høyt kolesterol hos barn også. Hvis det påvises en slik arvelig sykdom, må behandling vurderes hos spesialist. 

6,2 er ikke i seg selv en veldig høy verdi. Det er mulig dette er normalt for ham, og ikke skyldes noen sykdom. Imidlertid vil jeg anbefale at dette vurderes hos en barnespesialist. Be fastlegen om en henvisning til barnespesialist. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar