Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. april 2015. Referansenummer: 7502

Hjerte/kar

Kompresjonsstrømper ved hjertesvikt

Hei. Jeg har medfødt hjertefeil, er operert flere ganger og har hatt en mekanisk aortaklaff siden jeg var ungdom. Jeg er stort sett i bra form, men har tendenser av hjertesvikt etter mange år med ikke-ideelle vilkår for mitt hjerte. Jeg benytter kompresjonsstrømper for å holde mine åreknuter i sjakk - de plager meg ikke så lenge jeg bruker strømpene, men når jeg kjøpte meg ett nytt par sist, leste jeg i bruksanvisningen under "absolutte kontraindikasjoner" at hjertesvikt var nevnt. Hva betyr dette og hva kan dette medføre for meg? Takknemlig for svar!

Les svaret

LHL svarer

Besvart 05. mai 2015
LHL

Hei

Med mindre du har svært alvorlig/ukontrollert hjertesvikt, ser jeg ingen farer med å bruke slike strømper. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar