Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 7. april 2015. Referansenummer: 7370

Allergi

Kunnskap om eosinofil øsofagitt

Hei! Jeg ser det stilles spørsmål om eosinofil øsofagitt på denne siden, og at dere svarer at dere ikke har noen leger med kjennskap til denne sykdommen. Jeg sliter selv med eosinofil øsofagitt, og det er veldig vanskelig å få hjelp. Jeg har vært til flere ulike ØNH-leger og gastroleger ved tre ulike sykehus. Nå har jeg nesten gitt opp....Er det ikke mulig for dere å finne ut om det er noen leger i Norge med kjennskap til denne sykdommen, og kunne gi tips om hvor vi kan henvende oss? Å gå til fastlegen hjelper ingenting.

Les svaret

Vår ekspert, Helle S. Grøttum, Sykepleier svarer

Besvart 13. april 2015
Helle S. Grøttum, Sykepleier

Takk for ditt spørsmål. Eosinofil øsafogitt har ikke fått så mye oppmerksomhet og det er derfor ikke så kjent for behandlere. Lege Knut Lundin på Rikshospitalet har skrevet en artikkel om sykdommen så han kan kanskje hjelpe deg videre. Lykke til!

Vedlagt artikkel av Knut Lundin: http://gastroenterologen.no/2012/05/eosinofil-osofagitt-en-oversett-arsak-til-svelgvansker/

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar