Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. april 2015. Referansenummer: 7468

Hjerte/kar

Tackybradisyndrom

Jeg er en mann på 50 i god fysisk form som har fått påvist hjerteflimmer. Anfall som oppstår på dagtid varer opptil 8 timer og oppstår med 8 til 14 dagers mellomrom. I tillegg er det påvist nattlig bradykardy, Asystole, maks 2,5sek. Påviser tachybrady arytmi. Symptomer på hjerterytmeforstyrrelser registreres nesten hver natt. Av og til flere ganger pr. natt. Jeg har forsøkt Multaq, men det skapte større symptomer om natten (våkner med vibrasjoner i bryst/mageregion). Mitt blodtrykk er normalt. Utralyd av hjertet viser ingen feil av betydning. Jeg benytter Carduran 4mg for andre forhold enn høyt blodtrykk. Jeg venter på vurdering for ablasjonsbehandling. Mitt spørsmål er om denne behandlingen i tillegg til å ha effekt på atrieflimmer/flutter også vil ha en effekt på min bradykardy\tachybrady. Finnes det andre mulige behandlinger?

Les svaret

LHL svarer

Besvart 04. mai 2015
LHL

Hei

Ablasjonen behandler kun anfallene med flimmer, ikke bradykardien. Men det kan jo tenkes at når flimmeren blir borte, slipper du også en del medisiner som nå senker pulsen. Så inndirekte kan pulsen blir normalisert også. Hvis den lave pulsen vedvarer, og blir så problematisk at du blir blir svimmel eller besvimer, kan pacemaker være et alternativ. Håper du hjelpes av ablasjonen!

 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar