Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 1. april 2015. Referansenummer: 7346

Rettigheter

Ulønnet omsorgsarbeid

Hei Min mann er syk (kols astma epilepsi...og trenger hjelp heletiden.Jeg har aldri hatt anledning til å gå i lønnet arbeid.Nå er jeg syk og lurer på hvilke trygde ytelser har jeg krav på? mvh

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 06. april 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Har du mottatt omsorgslønn fra kommunen, kan du ha rett til sykepenger. Er din inntektsevne på grunn av sykdommen varig nedsatt med minst 50 %, kan du etter hvert ha rett til uføretrygd. Det er også en ytelse som heter arbeidsavkalringspenger (AAP). Du kan få AAP når din arbeidsevne er nedsatt med minst 50 % og du enten trenger medisinsk behandling eller arbeidsrettede tiltak for å komme i inntektsgivende arbeid. Ut fra opplysningene du gir er usikkert om du oppfyller kravene til å få AAP.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar