Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 21. april 2015. Referansenummer: 7519

Våknet med pustevansker

Jeg har en del ganger og ukentlig siste tiden våknet av en sterk følelse av å drukne. Jeg kan da hoste kraftig eller måtte ha mange lange tunge innpust. Jeg har ikke vert forkjølet eller lignende. Jeg har en kjent spasme angina siden 2003 og blir medisinert med Cardizem Retard, Imdur og Pravastatin . Nitrogen spray ved behov. Kan denne følelsen av å ikke ha pustet ha sammenheng med angina og eller medisinene? Jeg er en dame på 52 år. Ikke røyk og ikke overvektig.

Les svaret

LHL svarer

Besvart 10. mai 2015
LHL

Hei

Det kan være ulike årsaker til at man våkner med en slik fornemmelse. Hjerteproblemer kan være en årsak, og jeg anbefaler at du sjekkes for dette. Du bør oppsøke fastlegen din som kan gjøre en del undersøkelser. Hvis legen finner det riktig, kan hen også henvise deg til hjertespesialist. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar