Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 18. april 2015. Referansenummer: 7498

Vannansamlinger

Hei Jeg har slitt med anoreksi, og er nå under behandling. Som et resultat av dette, opplever jeg mange fysiske ubehag, deriblant oppblåsthet, kvalme, mageknip og lignende. Det som irriterer meg mest er nok vannansamlinger, eller ødemer. Dager hvor jeg inntar mange karbohydrater eller mat generelt, opplever jeg å stå opp med enormt mye vann i kroppen. Spesielt på innside lår, underarmer og ansiktet. Dette kan bli der i flere uker, men gradvis minskes. Når jeg tar på fettet på innside lårene, kjennes det ut som om det finnes noen "kuler" inne i der.. Fettet er ganske annerledes- jeg har vanskeligheter med å avgjøre hvorvidt det er fett, eller vann i underhudsfettet/fettvevet. Jeg har lest litt rundt på nett, og mange hevder at denne "fettkonsistensen", tyder på vannansamlinger. Har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å redusere vannet? Og eventuelt bekrefte, eller avkrefte hvorvidt dette er vann?

Les svaret

Vår ekspert, Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring svarer

Besvart 18. april 2015
Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring

Dette spørsmålet er dessverre ikke relevant for denne eksperttjenesten, og kan ikke besvares her. Om du mener ditt spørsmål likevel bør besvares av LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, ta kontakt på e-post: post@lhl.no.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar