Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 5. april 2015. Referansenummer: 7354

Hjerte/kar

Deksning av utgifter til

Hei! Jeg har en klaffeil i hjertet som jeg har blitt operert for. Jeg er helt frisk og fin, men kunne tenkte meg å fikset på det stygge arret mitt. Er det mulig å få støtte til dette?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 07. april 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

I utgangspunktet dekker ikke det offentlige kosmetisk behandling av denne type arr. Men er det svært skjemmende og setter begrensninger på din livutfoldelse, bør du få din fastlege til å henvise deg til et offentlig sykehus som utfører slik behandling. Da får du en vurdering av om du oppfyller kriteriene for å få kosmetisk behandling.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar