Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 22. april 2015. Referansenummer: 7524

Rettigheter

Rett til fri fra jobb i forbindelse med trening?

Hei, jeg er blitt blokket og stentet for ca fire uker siden og har vært sykmeldt siden da. Er nå 40% sykemedt. I begynnelsen av mai begynner jeg trening hos Hjertlaget i Stavanager. Dette blir 2 - 3 ganger i uken. Hvoran stiller det seg i forhold til arbeidsgiver den tiden som går med til dette ? Jeg regner med at jeg har rett til å delta i denne rehaben, blir dette da dekket av en eventuell sykemelding mens jeg trener på Hjertelaget ?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 22. april 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Du har kun rett til fri fra jobb uten trekk i lønn om du har en sykemelding. Du vil ha rett til sykemelding når treningen/rehabiliteringen skjer i regi av et offentlig helsetilbud. Du vil normalt ikke ha rett til sykemelding for å trene med for eksempel det lokale LHL laget.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar