Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 22. april 2015. Referansenummer: 7524

Rettigheter

Rett til fri fra jobb i forbindelse med trening?

Hei, jeg er blitt blokket og stentet for ca fire uker siden og har vært sykmeldt siden da. Er nå 40% sykemedt. I begynnelsen av mai begynner jeg trening hos Hjertlaget i Stavanager. Dette blir 2 - 3 ganger i uken. Hvoran stiller det seg i forhold til arbeidsgiver den tiden som går med til dette ? Jeg regner med at jeg har rett til å delta i denne rehaben, blir dette da dekket av en eventuell sykemelding mens jeg trener på Hjertelaget ?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

(0)
Besvart 22. april 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Du har kun rett til fri fra jobb uten trekk i lønn om du har en sykemelding. Du vil ha rett til sykemelding når treningen/rehabiliteringen skjer i regi av et offentlig helsetilbud. Du vil normalt ikke ha rett til sykemelding for å trene med for eksempel det lokale LHL laget.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar