Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 23. april 2015. Referansenummer: 7533

Lunge, Allergi

Pollenplager

Jeg har både allergi og astma, men heldigvis en "snillere" variant enn mange andre. For 2-4 år siden gikk jeg til en spesialist og "pushet pollen", dvs. økte toleransen mot bjørk, gress og midd. Bjørka regerte jeg minimalt på i fjor, men i år KAN det se ut til at sesongen blir tøffere. Bør jeg asap starte med medisiner, har aerius, eller bare se det an? PS! Liker ikke unødvendig bruk av medisiner, ei heller "sponsing" av legemiddelfirmaene!

Les svaret

Vår ekspert, Grethe Amdal, Sykepleier svarer

Besvart 23. april 2015
Grethe Amdal, Sykepleier

Hei!

Forstår ikke hva du mener med "pushet pollen" Hvis du har gjennomgått allergivaksinasjon, er det ikke alltid at man blir helt symptomfri etter endt behandling og at det fortsatt er behov for å ta allergimedisin. Dette må du kjenne på selv fordi det er individuelt. Det kommer også an på hvor i landet du bor med hensyn til bjørkepollenspredning og det er veldig væravhengig i forhold til hvor kraftig sesongen blir i de ulike delene av landet vårt. Er du usikker bør du kontakte din fastlege som kjenner til allergiene dine.

Lykke til!

Vennlig hilsen Grethe Amdal   

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar