Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 27. april 2015. Referansenummer: 7567

Kosthold, Fysisk aktivitet

Trening, muskelvekst og kosttilskudd

Hei. Jeg trener mye, men føler jeg ikke får muskelvekst men heller at muskel minker. Har diabetes type 2, er 57 år, er 186 cm høy og veier 81.kg. Hva anbefaler dere av kosttilskudd for å øke muskelmasse og for mer gevinst av mengde trening/styrke trening?

Les svaret

Vår ekspert, Margrethe Sellæg, fysioterapeut svarer

Besvart 28. april 2015
Margrethe Sellæg, fysioterapeut

Hei, og takk for spørsmål.

Siden du ikke skriver hvor mye du trener, hva du trener eller hvilket kosthold du vanligvis har, blir svarene noe generelle. Vi anbefaler ikke å bruke kosttilskudd, verken i prestasjonsfremmende eller muskelbyggende øyemed. For de aller fleste er et normalt sunt og variert kosthold mer enn godt nok for å få god effekt av treningen.

Olympiatoppen har skrevet mer utfyllende om temaet her. I artikkelen står det at restitusjonsdrikker med karbohydrater og proteiner kan være gunstig å drikke etter trening. Vær da obs på sukkermengden i enkelte drikker med tanke på at du har diabetes type 2.

Skulle vektnedgangen vedvare, vil jeg anbefale deg å kotakte fastlegen din for en sjekk.

Lykke til med videre trening. Vennlig hilsen Margrethe

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar