Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. april 2015. Referansenummer: 7817

Inhalasjonsmedisiner

Var på Glittre fra februar til mars i år. Fikk da nye inhalasjonsmedisiner: Seretide, Atrovent og Ventoline. Alle spray som tas i kammer. Nå har jeg imidlertid fått nye medisiner av fastlege, nemlig RELVAR 184/22 og OXIS Turbohaler 9 mikrog. Er dette tilleggsmedisin eller erstatning?

Les svaret

Vår ekspert, Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut svarer

Besvart 02. juni 2015
Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut

Hei!

Takk for ditt spørsmål til kolslinjen. Det kan se ut som fastlegen har tenkt at det skal erstatte hverandre, men det er ikke helt synonymt. Relevar kan du trygt bruke isteden for Seretide for de to er i samme gruppe, men jeg er litt mere usikker på hva fastlegen har tenkt i forhold til Oxis og atrovent/ventoline. Oppfordrer deg til å høre med fastlegen, kanskje du kan ringe ham bare for å få oppklart hva han mener.

Ta gjerne kontakt med kolslinjen på telefon 800 89 333 for en mer utdypende samtale.

Lykke til!

Mvh Hilde

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar