Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 30. august 2015. Referansenummer: 8383

Allergi

Allergisk reaksjon?

Vil symptomer på støvallergi forsvinne av seg selv? Hei! Jeg har fått i meg for mye husstøv og tror jeg kan ha fått en allergisk reaksjon som følge av dette. Symptomer minner om influensa med verk i hele kroppen og hodepine. Synes å kjenne støvsmak i munnen og det klør i halsen. Vil dette gå over av seg selv så snart jeg kommer i et støvfritt miljø? Var ute og syklet i dag og da virket det som at låret ikke fikk nok oksygen fordi det kriblet i det. Slik har jeg ikke hatt før på en 40 minutters tur. Syntes det hele er skremmende og har gått til innkjøp av luftrenser med kullos - og HEPA-filter.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 02. september 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei,og takk for spørsmålet!

Støvallergi skyldes støvmidd og må avklares nærmere med en allergitest. Symptomene du angir er ikke typiske for støvallergi, så jeg antar at dette eventuelt kan skyldes en reaksjon på noe annet, eventuelt være noe helt annet, for eksempel virusinfeksjon.  Dette bør nok legen din kikke nærmere på hvis det ikke gir seg eller blir verre.

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar