Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 7. august 2015. Referansenummer: 8189

Hjerte/kar

Henvendelse fra EDTA pasientforeningen Danmark

Niels Højgaard kasserer EDTA-patientforeningen i Danmark. Se www.edta-patientforeningen.dk Selvfølgelig virker edta behandlingen. Det er derfor foreningen har medlemmer fra Danmark, Norge, Sverige og Færøerne. Klinikkerne i Danmark kan fremvise masser af eksempler på data, der viser f.eks. ankeltryk, der stiger fra 30 til 90 eller derover eller AMD tør hvor synet bliver normalt igen. Den seneste patient fik sit kørekort igen, da syns% steg fra 60 til over 90. I er velkomne til at besøge de meget travle klinikker, vi har i Danmark. Spørgsmålet er derfor vil I: besøge klinikkerne i Danmark? snakke med patienterne, medens de sidder til behandling, hvilket nogle har gjort i mere end 25 år? arbejde for det hurtigst muligt bliver en mulighed i Norge? Endelig vil jeg gøre opmærksom på at patienterne i nævnte lande næsten alle er veluddannede mennesker, der har taget ansvar for eget helbred. De har dermed driblet udenom jer som læger, da de ikke har tillid til jer. Mangler I penge til at starte for, tror jeg nogle af vore norske medlemmer, gerne vil hjælpe jer i gang ;-)

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 07. august 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for henvendelse og invitasjon til EDTA klinikker i Danmark. I LHL prøver vi å være åpensinnede og nytenkende, men må selvsagt basere oss på vitenskapelig dokumentasjon når vi anbefaler behandlingsmetoder. Dessverre mangler etter mitt kjennskap slik dokumentasjon for denne behandlingsmetoden til tross for flere tiårs utprøving. Kanskje det kunne være interessant for dere å se på dokumentasjonen deres sammen med en forsker og evt. planlegger en forskningsstudie som systematisk evaluerer resultatene av behandingen i henhold til godkjent forskningsprotokoll?

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar