Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. august 2015. Referansenummer: 8247

Rettigheter

Egenbetaling for helsetjeneser

Hei Min mor har vært beboer på kommunalt sykehjem siden 2009 og betalt egenandel på 75 prosent av pensjonen etter gjeldende regler. Vi pårørende har regnet med at medisiner og legehjelp er inkludert når man er i institusjon. Så har også skjedd inntil dette året. Legevaktslege som har behandlet henne for diverse bruddskade eller annet tilsyn ved sykdom har sendt regning direkte til min mor og ikke til sykehjemmet. Dette har skjedd 3 ganger i år og samlet har vi pårørende betalt ca 1500. Er dette riktig eller er det kommet nye regler for dette i år. Hvor kan jeg finne disse forskriftene? Takknemlig for svar. Hilsen pårørende.

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 17. august 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Dette står i vederlagsforskriften:

§ 7.Hvilke tjenester omfattes av egenandelen

Egenandelen skal omfatte kost, losji, medisiner mv. samt helse- og omsorgstjenester som kommunen organiserer etter helse- og omsorgstjenesteloven.

Kommunal legevakt er omfattet av helse- og omsorgstjenesteloven. Jeg mener derfor det er gjort en feil når regning er sendt til din mor.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar