Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 21. august 2015. Referansenummer: 8288

Lunge, Fysisk aktivitet

Forverring av astma ved anstrengelser.

Hei! Jenta vår har anstrengelsesastma og bruker ventoline, men hun sliter med mye slim ved gym og fotball. Hun sier hun føler hun ikke får nok luft ned i lungene og får behov for å gjespe. Anbefaler dere en annen medisin? Bør dette undersøkes nærmere enn bare at fastlegen lytter på brystet? Hilsen Elisabeth

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 27. august 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Det er mulig at behandlingsopplegget må revurderes hvis bruk av Ventoline alene ikke virker bra nok. Trolig er det grunnlag for å vurdere behandling med et kombinasjonspreparat. Da kan det være lurt å følge opp lungefunksjonen med spirometri. Ellers er klinisk undersøkelse med lytting på lungene også en verdifull undersøkelse til vanlig.

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar