Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 17. august 2015. Referansenummer: 8258

Kombinere Marevan med løvetann og mariatistel?

Kan jeg bruke løvetann og mariatistel når jeg bruker Marevan?

Les svaret

Vår ekspert, Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring svarer

Besvart 27. august 2015
Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring

Løvtann kan muligens gi økt risiko for blødninger dersom du tar det sammen med Marevan. Dette er fordi løvetannblader inneholder små mengder av blodfortynnende stoffer. 

Mariatistel kan påvirke kroppens evne til å bryte ned Marevan, slik at det blir for mye av det i blodet, noe som kan være skadelig. 

Det ikke er et krav at urtepreparater må være bevist trygge, derfor er det lite med dokumentasjon på hvordan de virker sammen med Marevan. Derfor er det viktig at du informerer legen din om hva du tar, slik at han/hun evt. kan justere medisindosen. 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar