Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 25. august 2015. Referansenummer: 8337

Hjerte/kar

Smerter i ve.del av brystet etter hjertekirurgi

Jeg ble bypassoperert for 5 1/2 mnd. siden Det meste har gått veldig bra, men jeg har hele tiden hatt smerter/ubehag/klemming/stramming i og på venstre side av brystbenet. Hele området føles (men er det ikke) opphovna og stivt. Var inne på lokalsykehus i mai og fikk avkrefta at det var infarkt. Prøvde fysioterapi i juni uten resultat. Var igjen på lokalsykehus denne uka, men det resulterte kun i en CT time om noen uker. Kan det være tråden som sitter i brystbenet som er årsaken? Kan denne fjernes? Hvordan går jeg i tilfelle fram? Føler et stort behov for en ordentlig gjennomgang hos hjertespesialist (Feiring eller RH). Hvordan får jeg det?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 29. august 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for spørsmålet. Mange pasienter får ulike fornemmelser i huden rundt operasjonssåret fordi en rekke hudnerver ble kuttet over i forbindelse med operasjonen og bruker tid på å gro ut igjen. Som oftest blir slike fenomener gradvis bedre. En sjelden gang iblant kan det også være utfordringer med selve arret eller strengen som ble brukt. Jeg vil anbefale at du får fastlegen din til å henvise deg til en kontroll hos hjertekirurg på Feiring eller ved RH, helst hos den kirurgen som opererte deg og har ansvaret for at inngrepet skal være vellykket. Mest sannsynig blir du helt kvitt disse plagene etterhvert.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar