Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. august 2015. Referansenummer: 8249

Lunge

Treningsprogram

Jeg har kols og lurer på om det finnes noe treningsprogram ? Enten på nett som kan lastes ned eller kjøpes noe sted ? Vet jo at jeg skulle trent, men da må jeg ha noe å se etter.

Les svaret

Vår ekspert, Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut svarer

Besvart 17. august 2015
Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut

Hei!

Takk for ditt spørsmål til kolslinjen. Det er kjempefint at du ønsker å trene, og at du ser viktigheten av dette. Det er mulig å  trene hos en fysioterapeut med avtale med kommunen uten kostnader for deg, hvis det er ledig kapasitet. Hvis du ønsker å trene hjemme så har LHL gitt ut flere trenings cd;er som gir gode instruksjoner i styrketrening du kan gjøre hjemme. Det finnes også et hefte utgitt av helsedirektoratet. Forskning viser til at det er viktig både med utholdenhetstrening og styrketrening. Ta gjerne kontakt på kolslinjens tlfnr 800 89 333 for en mer utdypende samtale og at vi event kan få adressen din og sende deg informasjonsmateriell i posten.

Lykke til!

Mvh Hilde

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar