Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. august 2015. Referansenummer: 8242

Rettigheter

Røyking på arbeidsplassen

Jeg har vært ansatt i en bedrift i 15 år, aldri sykmeldt. Etter ansettelse av ny driftsleder ble det en del røyking på arbeidsplassen. Dette sliter selvfølgelig, forsurer miljøet. På sommertid røykes det ute, og mitt mas angående røyking har ført til at det er etablert røykeplass ved min bil!

Min bil er parkert i et skur med tak og tre vegger. Den står nærmest inngangsdør til arbeidsplassen . Røykeområdet ved min bil er 2 meter bredt, og 4 meter langt. Snakket med verneombud og tillitsmann uten løsning. ER DETTE LOV?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 17. august 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Dette reguleres ikke av tobakksskadeloven (røykeloven) eller annet lovverk. Dermed er du dessverre avhengig av at arbeidsgiver har forståelse for problemet og finner en løsning som er bra for deg.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar