Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. august 2015. Referansenummer: 8205

Hjerte/kar

Bør jeg ta kolesterolmedisn til kvelden? Hukommelsestap?

Bør man ta kolesterolsenkende medisiner om morgenen eller kvelden? Får man dårligere hukommelse av det? Tar Crestor 20 mg.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 13. august 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for spørsmål. Egenproduksjonen av kolesterol i kroppen er høyest om natten slik at man i teorien kan oppnå en litt bedre effekt ved å ta medisinen på kvelden. I tillegg blir gjerne eventuelle bivirkninger mildere ved kveldsdose. Det viktigste er uansett at du faktisk får tatt medisinen. I forhold til hukommelse så har det vært enkeltrapporter om dette (som med andre sjeldnere bivirkninger), men de aller fleste merker ikke noe hukommelsestap og har andre fordeler av å ta medisinen.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar