Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. august 2015. Referansenummer: 8277

Sjøgrens syndrom og vondt i brystet. Hjertesykdom?

Jeg har Sjøgrens syndrom og leddgikt og derfor mange "vondter". Med ujevne mellomrom får jeg kamper i brystregionen. De varer fra et par minutter til opp mot en halv time. Er rimelig sikker på at dette er muskelkramper, men de er vanskelige å gjøre noe med, må bare vente til de gir seg. Blir veldig sliten etterpå. Noe forslag til hva jeg kan gjøre når krampene kommer for å minske dem? Er det noen fare med å ha muskelkramper i brystet?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 24. august 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Dette er viktige spørsmål. Pasienter med Sjøgrens sykdom, og andre leddgikter, har samtidig høyere fare for å utvikle hjertesykdom. Brystsmerter hos en pasienten med Sjøgrens eller andre bindevevssykdommer kan derfor være et tegn på hjertesykdom. Samtidig er det jo også veldig vanlig å ha muskelsmerter. For legen kan det derfor iblant være utfordrende å komme til bunns i hva smertene egentlig skyldes. 

Mitt råd til deg er derfor å ta dette opp med legen din. Hun eller han kan da bestille de nødvendige prøvene, eller eventuelt henvise deg til en hjertespesialist, for å klarlegge om plagene skyldes hjertesykdom eller ikke. 

Lykke til!

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar