Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. august 2015. Referansenummer: 8330

Hjerte/kar

Vondt arr etter operasjon

Etter en bypass operasjon for snart 2 år siden er arret på brystet enda rødt, sårt og pølsete. Jeg lurer virkelig på om det er mulig at det er blitt glemt "noe" inni der, kan det være mulig? Har hatt på et spesialplaster nå i over et år... Hva kan en gjøre, og er det noe jeg må koste på selv?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 25. august 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det er stor forskjell på oss mennesker når det kommer til å danne arr. Hos noen kan man knapt se at de er operert, mens andre får store, røde og ømme arr. 

Hvis arret fortsetter å være ømt og rødt, må legen din undersøke om det kan være infeksjon med bakterier. Det kan legen enkelt slå fast ved å titte på arret, og evt ta blod- eller dyrkningsprøver. Er man vi i tvil om infeksjonen sitter dypere, kan man gjøre spesielle røntgenundersøkelser for å sjekke dette nærmere. 

Hvis infeksjon ikke er årsaken til plagene, kan det hende at du rett og slett er blant de som får verre arr enn andre. Men det finnes behandling på plagene. Silikonplaster er ett alternativ, men kommer man ikke i mål med dette, kan hudspesialister gi annen behandling også. Iblant kan det være nødvendig med injeksjoner inn i arret. Jeg vil råde deg til å snakke med legen din, og evt få en henvisning til hudlege. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar