Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. desember 2015. Referansenummer: 9450

Lunge

Behandling med Imurel

Hei, Har lungefibrose, går daglig nå på 15 mg prednisolon, dessverre ikke så god virkning lenger. Sykehuset foreslår nå Imurel behandling, kan du si noe om den medisinen? Har forstått at jeg må ta blodprøver hver uke, for å skjekke blodplater og hvite blodlegemer, En skummel medisin ? På forhånd takk for svar.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 14. desember 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege
Hei, og takk for spørsmålet! Imurel er en medisin som påvirker kroppens immunreaksjon. Dermed kan den også redusere aktiviteten i noen sykdommer hvor kroppens immunapparat spiller en sentral rolle. Preparatet kan også brukes i situasjoner hvor Prednisolon ikke er effektivt nok i moderate doser, og derved kan man unngå en for stor doseøkning som kan gi mange ubehagelige bivirkninger. Imurel er et preparat man har lang erfaring med, og med nøye overvåking av effekten på blodplater og hvite blodlegemer kan man styre unna viktige bivirkninger som kan gi redusert motstand mot bakterieinfeksjoner og eventuelt blødninger. Lykke til med behandlingen!
Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar