Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. desember 2015. Referansenummer: 9535

Hjerte/kar

Besvimelse

Hei har en niese som er dobbelt så stor på høyre benet enn den andre. Besvimer under anstrengelser . For eks å ta blod prøver. Hun blir veldig og fort trøtt. Har Vært på røntgen Fysoterapi men ingenting som hjelper . Kan hun ha hjerteklaff skikk. Eller svikt.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 21. desember 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist
Hei Det kan være flere ulike årsaker til besvimelse. Noen har med hjertet å gjøre, men det kan også være andre forklaringer. Hvis en person stadig besvimer er det viktig å bli undersøkt hos legen for å finne riktig årsak og behandling. Jeg vil anbefale å snakke med fastlegen. Han eller hun kan ta noen enkle prøver for å undersøke hjertet. Hvis legen får mistanke om at besvimelsene kan skyldes noe galt med hjertet, vil niesen din bli henvist til hjertespesialist for andre undersøkelser. Lykke til! Mvh Wasim Zahid
Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar