Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. desember 2015. Referansenummer: 9535

Hjerte/kar

Besvimelse

Hei har en niese som er dobbelt så stor på høyre benet enn den andre. Besvimer under anstrengelser . For eks å ta blod prøver. Hun blir veldig og fort trøtt. Har Vært på røntgen Fysoterapi men ingenting som hjelper . Kan hun ha hjerteklaff skikk. Eller svikt.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 21. desember 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist
Hei Det kan være flere ulike årsaker til besvimelse. Noen har med hjertet å gjøre, men det kan også være andre forklaringer. Hvis en person stadig besvimer er det viktig å bli undersøkt hos legen for å finne riktig årsak og behandling. Jeg vil anbefale å snakke med fastlegen. Han eller hun kan ta noen enkle prøver for å undersøke hjertet. Hvis legen får mistanke om at besvimelsene kan skyldes noe galt med hjertet, vil niesen din bli henvist til hjertespesialist for andre undersøkelser. Lykke til! Mvh Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar