Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 1. desember 2015. Referansenummer: 9314

Hjerte/kar

Beta2 mikroglobulin

Hei, dame på 41 år som har tatt en legesjekk og fått svar på prøver. Alt flott bortsett fra for lave verdier på protein, S-Beta 2 globulin. Tok den prøven en gang til for å være sikker. Fortsatt for lav. Fikk beskjed om at dette var det "slemme kolestrolet", men at resultat ikke trengte ikke være negativt for meg. Flere hjertesyke i familien, mistet nære i ung alder. Legen ville rådføre seg for å gi meg bedre svar. Er det noe jeg bør uroe meg for? Hva skyldes lave verdier? Kosthold? Er sunn med normal vekt. På forhånd takk:)

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 06. desember 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog
Hei! For lave verdier her trenger du ikke å uroe deg for, snarere tvert imot. Høye verdier kan ha en viss sammenheng med betennelsesprosesser i kroppen og risiko for hjerte kar-sykdom. Det "slemme kolesterolet" er en annen type blodprøve, såkalt LDL.
Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar