Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. desember 2015. Referansenummer: 9605

Hjerte/kar

Høy puls etter cross fit

Hei. Jeg har noen spørsmål angående puls etter trening. Har nylig begynt med crossfit noe som jeg synes er ekstrem hard trening. Klarer å prestere rimelig bra..men etter økten får jeg flushing i ansikt og puls er fortsatt høy. Initialt faller den raskt (opp mot 30 slag) men 20 minutt er den fortsatt over 120 før det hele roer seg gradvis ned. Jeg synes dette er så rart, noen har nevnt for meg at dette har med min egen unike fysiologi å gjøre samt fjerning av laktat etter trening. Har nylig gjort ekko som var normal og kardiologen mente på at jeg i god form ( lvedd 56mm ef 55-60). Har også tidligere gjort ablasjon for avnrt og tachycardien etter trening føles på en måte ikke ut som en paroxysmal svt (brå start og slutt). Har du noen innspill? Er det farlig å trene? Livredd for at dette er en kardiomyopati eller noe. Har forøvrig gjort maaaange ultralyder og 24t ekg.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

(0)
Besvart 04. januar 2016
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog
Hei! Takk for spørsmålet. Jeg forstår at du har en del erfaring med arytmi-feltet og har vært igjennom grundige undersøkelser. Flott at du trener! Som du er inne på tyder gradvis fall i pulsen (ikke brå start, brå slutt) på at dette er en normalvariant,- en 24t registrering under trening vil kunne gi et enda bedre svar på dette, men dette har du antakelig gjort allerede. Sjansen for kardiomyopati er minimal, gitt normal ultralyd og god fysisk form. Stå på!

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar