Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 8. desember 2015. Referansenummer: 9354

Hjerte/kar

Kan det være symptomer på hjertesykdom?

Jeg har mye vond mellom skulderbladene og oppover mot nakken og nedover mot korsryggen og prikninger langs halsen venstre side. Har hørt at kvinner har andre symptomer enn menn, og lurer på om dette kan være symptomer på begynnende hjerteproblemer. Har vart i over en uke, og demper smertene med Ibux 600 og Paracet 500. Gjør vondt på samme stedene når jeg puster.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 08. desember 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist
Hei Her må jeg nesten svare, ja, dette kan være tegn på hjertesykdom. Det er ikke sikkert at det er hjertet, men det kan godt være det. Dette må avklares. Jeg synes du skal oppsøke lege og få deg undersøkt. Hvis smertene oppstår selv når du sitter i ro, eller ved liten anstrengelse, må du oppsøke legevakten. Hvis smertene er vedvarende og du samtidig er i dårlig almentilstand (slapp, kald og klam i huden, kvalm, tungpusten) må du ringe 113 for hjelp. Lykke til, Mvh Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar