Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. desember 2015. Referansenummer: 9411

Hjerte/kar

Omega-3 og blodtrykk/puls

Har begynt å ta Møller`s omega 3 hjerte og undrer på om det kan være grunn til at blodtrykket og puls har falt fra 130/75 til 112/65 og pulsen ligger nå på ca 65 ? Tar også blodtrykksmedisiner. Det står på boksen at Omega 3 hjerte har gunstig virkning på kolesterol, men lurer altså på om blodtrykket også senkes.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

(3)
Besvart 15. desember 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist
Hei Det har vært sagt, skrevet og forsket mye om omega-3-tilskudd. Funnene i de ulike studiene er litt sprikende. Det vi vet er at omega-3-fettsyrer er svært viktige for kroppens funksjoner og må inntas gjennom maten (fet fisk, nøtter etc). Mangler du omega-3 i kroppen, kan du utvikle sykdommer. Men om du har et normalt og variert kosthold, har du sannsynligvis normale mengder med omega-3 i kroppen. Da er det ikke sikkert at det hjelper å ta noe ekstra tilskudd. Enkelte studier har vist at høye doser med omega-3-tilskudd kan ha en en liten (men betydningsfull) blodtrykkssenkende effekt hos pasienter med høyt blodtrykk. Både puls og blodtrykk påvirkes av mange faktorer: Aktvititet, hvile, stress, ro, medisiner. Om det er omega-3 som har senktet blodtrykket ditt, eller andre faktorer, er vanskelig å si. Uansett er det flott at både pulsen din og blodtrykket ditt har fine verdier! Mvh Wasim Zahid

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar